NIKA verdiepingsdag

NIKA®

NIKA® is een NJI erkend diagnostiek- en interventieprotocol gericht op het voorkomen of verminderen van problematische gehechtheid. 

Deze verdiepingsdag is bedoeld voor mensen die na het volgen van de basistraining: ‘gehechtheid, diagnostiek en interventie’ al enige ervaringen hebben opgedaan met het uitvoeren van elementen van de NIKA en zich verder willen ontwikkelen. Op deze dag volgt een verdieping op het gebruik van de DIP, het NIKA gehechtheidsinterview en het analyseren van kindsignalen van gedesorganiseerde gehechtheid. Ook wordt er aandacht besteed aan het formuleren van het integratief beeld waarin ook de invloed van complex trauma bij de ouder op de gehechtheidsrelatie met het kind aan bod komt. We verdiepen ons verder in de attitude van de NIKA practitioner, het verloop van de interventiesessies en het geven van psycho-educatie over gehechtheid. Er wordt gewerkt met door cursisten ingebrachte casuïstiek en er is veel ruimte voor specifieke vragen van de deelnemers. Ook staan we stil bij nieuwe ontwikkelingen mbt de NIKA en specifieke toepassingen van de NIKA, bijvoorbeeld in beslissingszaken. Een week voorafgaand aan de lesdag leveren cursisten een voorbereidingsformulier in waarop ze aangeven over welk onderdeel van het protocol ze vragen hebben. De cursus wordt gegeven in kleine groepen van minimaal 8 tot 12 deelnemers. De training is onderdeel van de opleiding tot NIKA Practitioner. 

Docenten:

Mw. drs. K. (Karine) Zuidgeest, psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP. Gedragswetenschapper bij Altra Jeugdzorg en Onderwijs op een afdeling voor jonge moeders en de vrouwen opvang. Samen met Nina Draaisma ontwikkelaar van de NIKA, een interventie ter voorkoming van verstoorde gehechtheid bij het kind.

Of:

Mw. drs. AK. (Nina) Draaisma, ontwikkelingspsycholoog. Gedragswetenschapper bij Altra Jeugdzorg en Onderwijs. Auteur en trainer Handelingsgerichte diagnostiek in de Jeugdzorg en ontwikkelaar en trainer van de NIKA, een interventie ter voorkoming van verstoorde gehechtheid bij het kind.

Cursus vol
Nog beschikbaar
Al een account?
Startdatum
05/11/2019
Data
05-11-2019
Accreditatiepunten

Behandeling: 5 NIP K&J / NVO OG

Diagnostiek: 2 NIP K&J / NVO OG

Extra literatuur: 7 NIP K&J / NVO OG

Herregistratie: 7 NIP K&J / NVO OG

Locatie

De Pionier.

Grebbeberglaan 15

3527 VX Utrecht

De locatie ligt 10 minuten lopen van de Jaarbeurs en 20 minuten vanaf Utrecht CS.

Gratis parkeren op het terrein zelf of in de (woon)wijk.

Tijd

9.30 - 17.30 uur

Catering

Koffie, thee

Kosten
€ 195,-
Literatuur

Het boek 'NIKA Diagnostiek en interventie' zit niet in de prijs inbegrepen.

Deze kan besteld worden via de website (klik op Inschrijven op deze cursus)

of

Kopen boek NIKA

Specificaties

Docent: Karine Zuidgeest

Zit alles vol? Ontvang als eerste de nieuwe inschrijfdata.

Aanmelden voor nieuwe data

Bij nieuwe data ontvang ik graag een mail. Stuur mij nieuwe data

Voornaam:

Achternaam:

Email:

Aanmelden voor nieuwe data

Bedankt voor uw aanmelding. Wij houden u op de hoogte van nieuwe cursusdata.


Geregistreerd bij het CRKBO

Al onze cursussen zijn geaccrediteerd door het NIP/NVO/SKJ en/of andere beroepsverenigingen als de VGCT en de NVRG. 

https://www.crkbo.nl/
http://www.psynip.nl/
http://www.nvo.nl/