terug

06-19340492 | maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. 

Post HBO/WO cursussen & opleidingen

Handelingsgerichte diagnostiek
Bijv. Handelingsgerichte Diagnostiek, interculturele diagnostiek en gezinsdiagnostiek Bekijk het hele aanbod
Gehechtheid en trauma
Bijv. NIKA, Mentaliserend Bevorderend Handelen en Trauma bij zeer jonge kinderen Bekijk het hele aanbod
Cognitieve gedragstherapie
Bijv. Cognitief Gedragtherapeutisch werker of de Vervolgcursus jonge kinderen of adolescenten Bekijk het hele aanbod
Systeemtherapie
Bijv. Systeemtherapeutisch werker of de volledige TTC Bekijk het hele aanbod
Coaching & supervisoren
Bijv. Supervisoren opleiding en coaching Bekijk het hele aanbod
Juridisch en ethiek
Bijv. de Elearning Jeugd- en gezinsrecht Bekijk het hele aanbod
Gestructureerd scholingstraject i.h.k.v. K&J psycholoog NIP
Bekijk het hele aanbod

Uitgelicht

Vervolgcursus cognitieve gedragstherapie: Behandelinterventies Jeugd en Adolescenten

Start 10 september 2024

Ga naar de cursus

Systeemtherapeutisch werker

Start 02 september 2024

Ga naar de cursus STW

Supervisorenopleiding

Start 11 oktober 2024

Ga naar de cursus

Geregistreerd bij Het CRKBO.

Al onze cursussen zijn geaccrediteerd door het NIP/NVO/SKJ en/of andere beroepsverenigingen zoals de VGCT en de NVRG.

Docenten uit de praktijk

met gevoel voor jeugdzorg

De Jeugdzorgacademie werkt met een hecht team van hooggekwalificeerde docenten. Deze werken ook zelf met cliënten waardoor ze makkelijk de vertaling maken naar de praktijk. Ook hebben ze allemaal affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en volgen de laatste ontwikkelingen op dit gebied. Ze houden hun vakgebied bij en worden minstens met een gemiddelde 8 geëvalueerd. 

 

Charlotte Nuhoff
Charlotte Nuhoff

Hoofddocent CGT

Eveline Euser
Eveline Euser

Docent van o.a. Professionele fitheid

Robert van Hennik
Robert van Hennik

Hoofddocent Systeemtherapie Jeugdzorgacademie

Laatste nieuws

De Jeugdzorgacademie in gesprek met Arga Kramer

Het vijfde gesprek vindt plaats met Arga Kramer, docent van de cursussen handelingsgerichte diagnostiek (HGD) en handelingsgericht werken (HGW). Arga geeft zowel de basiscursus als de verdiepingscursussen. Ook is Arga mede auteur van het boek ‘Handelingsgerichte Diagnostiek in de Jeugdzorg en de JGGZ’.

Over Arga

Als je in gesprek bent met Arga valt onmiddellijk haar betrokkenheid, bevlogenheid en haar grote kennis en ervaring op. Arga is orthopedagoog generalist en startte als kinder- en jongerenwerker in diverse steden (Den Haag, Purmerend en Zaandam). Daarna werkte ze achtereenvolgens als gedragswetenschapper op enkele Boddaertgroepen van Altra Jeugdzorg Amsterdam en later bij de Samen Doen-teams en de Ouder Kind - teams, eveneens in Amsterdam. Sinds 2019 werkt zij voor Nuhoff Haarlem (GGZ) en biedt zij hulp aan kinderen, jongvolwassenen, hun ouders en hun netwerk. Arga is ook supervisor voor NVO en NIP en EMDR-practitioner.

Het belang van handelingsgericht werken en handelingsgerichte diagnostiek

Arga vertelt dat ze pas na het afronden van de universiteit haar diagnostiek aantekening heeft gehaald. Eerst wilde zij de aantekening niet, omdat het erg gericht was op ‘psychopathologie’ en ‘hokjes’, dat stond haar tegen. Wat ze miste, vond ze in de handelingsgerichte diagnostiek. HGD gaf woorden aan haar visie en een theorie. De vraag: ‘Wat heeft dit kind, met deze ouders en in deze context nodig om deze gewenste situatie te bereiken?’ staat centraal en niet in welk ‘hokje’ een kind past.’

Lees verder >
Parkeerbeleid Pionier

Vanaf 1 mei geldt er een ander parkeerbeleid in de woonwijk rond de Pionier. Het zal vanaf die datum betaald parkeren zijn tot 11 uur ’s ochtends. Daarna is het nog steeds vrij parkeren. Op het terrein van de Pionier zelf is het nog steeds gratis, maar zal het wel iets drukker worden.

Lees verder >
De Jeugdzorgacademie in gesprek met Eveline Euser

(geschreven door Mirjam van Vliet)

Dit is het vierde gesprek in de serie ‘De Jeugdzorgacademie in gesprek met…’. In deze serie vertelt een docent over de cursus die hij/zij voor de JA verzorgt. Deze keer spreken we met Eveline Euser, die o.a. de cursus ‘Professionele fitheid’ geeft.

De Jeugdzorg is een uitdagende sector om in te werken: hoe houd je jarenlang voldoening en plezier in je intensieve werk? Die vraag vormt het uitgangspunt van de cursus ‘Professionele Fitheid’. De cursus richt zich op werkgerelateerde emotionele belasting én veerkracht en wordt verzorgd door Eveline Euser. Eveline is orthopedagoog, GZ psycholoog (momenteel niet praktiserend in behandelpraktijk) en IMH-specialist DAIMH. In het gesprek vertelt ze bevlogen en met hart voor de hulpverlener waar deze cursus over gaat en waarom ze de training ontwikkelde.

Lees verder >