BOEK NIKA Screening en Ouderbegeleiding

In gezinnen met veel stress kan de ouder-kindrelatie onder druk komen te staan. Ook als ouders zelf geen fijne jeugdervaringen hebben, kan dit leiden tot problemen in de ouder-kind relatie. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een problematische gehechtheidsrelatie bijgestuurd kan worden.  Een veilige gehechtheidsrelatie draagt bij aan een verbeterde kwaliteit van leven en een gezonde ontwikkeling van het kind.

NIKA Screening en Ouderbegeleiding bestaat uit een screeningsprotocol voor het in kaart brengen van de gehechtheidsrelatie en een ouderbegeleidingsprotocol gericht op het bevorderen van veilige gehechtheid tussen ouder en kind. NIKA Screening en Ouderbegeleiding wordt uitgevoerd door een HBO opgeleide professional. Vaak in complementaire samenwerking met een (post) master opgeleide NIKA Practitioner. 

In dit boek staat zowel de theoretische achtergrond van NIKA beschreven als het complete screening- en ouderbegeleidingsprotocol. Het boek bevat zowel concrete stap voor stap beschrijvingen en heldere instructies als diverse instrumenten, formulieren en werkbladen die gebruikt kunnen worden bij de uitvoering van NIKA Screening en Ouderbegeleiding.

Voor het uitvoeren van NIKA Screening en Ouderbegeleiding, gelden de volgende registratie-eisen: 1. SKJ jeugdzorgwerker; 2. drie-daagse basistraining NIKA-Ouderbegeleiding: ‘Gehechtheid: diagnostiek en interventie voor HBO-professionals’; 3. 1-daagse NIKA–Ouderbegeleiding verdiepingsdag en tot slot supervisie van een NIKA-Practitioner en een afgetekend supervisiebeoordelingsformulier (3-5 supervisie contacten)

Bij de 3 daagse basistraining NIKA ontvangen deelnemers het boek NIKA Screening en Ouderbegeleiding gratis. Het boek kan daarnaast besteld worden met de inschrijf-link hiernaast. Eventuele opmerkingen, zoals aantallen, kunt u noteren in het 'opmerkingen' veld. De kosten van het boek bedragen 24,50 los of 32,50 inclusief 4 dubbelgedrukte werkkaarten, omslaghoes en A6 stappenkaartje, exclusief verzendkosten en 6% BTW. Na inschrijving ontvangt u een factuur en na betaling wordt het boek per post verzonden naar het opgegeven adres. 

Inschrijven op deze cursus
Kosten
€ 20,-
Literatuur

Oud - deelnemers kunnen het boek en de werkkaart hier aanschaffen. Deelnemers die de cursus: Gehechtheid: Diagnostiek en Interventie voor HBO professionals gaan volgen ontvangen tijdens de cursus het boek gratis. Zij hoeven dit boek dus niet apart te bestellen. Bij het boek worden vier dubbelgedrukte werkkaarten geleverd. De kosten zijn 20 euro, exclusief verzendkosten en 6% BTW. Eventuele opmerkingen, zoals aantallen, kunt u noteren in het 'opmerkingen' veld. Na inschrijving ontvangt u een factuur en na betaling wordt het boek per post verzonden naar het opgegeven adres.

Zit alles vol? Ontvang als eerste de nieuwe inschrijfdata.

Aanmelden voor nieuwe data

Bij nieuwe data ontvang ik graag een mail. Stuur mij nieuwe data

Voornaam:

Achternaam:

Email:

Aanmelden voor nieuwe data

Bedankt voor uw aanmelding. Wij houden u op de hoogte van nieuwe cursusdata.


Geregistreerd bij het CRKBO

Al onze cursussen zijn geaccrediteerd door het NIP/NVO/SKJ en/of andere beroepsverenigingen als de VGCT en de NVRG. 

https://www.crkbo.nl/
http://www.psynip.nl/
http://www.nvo.nl/