Cognitieve gedragstherapie (CGt)

Met speciale aandacht voor kind en jeugd

CGt is wetenschappelijk onderbouwd. Het is een bewezen effectieve behandeling voor diverse soorten problematiek, zoals PTSS, angst- en stemmingsproblemen, gedragsproblemen, persoonlijkheidsproblemen, verslaving en bijvoorbeeld ADHD. Kinderen/jeugdigen en hun ouders krijgen dankzij CGT meer grip op hun problemen. Bijvoorbeeld door oefeningen en het analyseren van gedachten en gevoelens. Ook leren ze nieuwe vaardigheden waar ze blijvend iets aan hebben.

Cognitieve Gedragstherapie is dan ook een must voor elke psycholoog en/of orthopedagoog. Onze cursussen bestaan uit een door de VGCT geaccrediteerde basiscursus (100 uur), twee vervolgcursussen (50 uur) en een basiscursus cgw. In de basiscursus maken de cursisten kennis met de CGt-denk- en werkwijze en het CGt-proces, zowel theoretisch als praktisch. De twee vervolgcursussen zijn gericht op het verdiepen van kennis rondom het jonge kind en de adolescent. Door deze cursussen te volgen ben je CGt-er in opleiding. Klik hier voor meer informatie over de post master opleiding tot cognitief gedragstherapeut.

Al onze basis- en vervolgcursussen CGt zijn verrijkt met uitgebreide e-learning. Hierin vind je veel presentaties, demonstraties, casuïstiek en oefenmateriaal. Zo kun je in minder lesdagen effectiever leren met meer leerplezier! Bovendien kun je het geleerde beter borgen en in de praktijk brengen. Het materiaal blijft namelijk ook na de training nog een tijd beschikbaar. Klik op de volgende link en schrijf je vast in voor een gratis demo. http://dejeugdzorgacademie.anewspring.com/do?action=addDemoProduct&productId=2

De CGt-cursussen van de Jeugdzorgacademie zijn speciaal ontwikkeld voor cursisten die met kinderen en jeugdigen werken. Verder kunnen gedragswetenschappers die vooral indirect met cliënten werken onze basiscursus ook volgen. Bijvoorbeeld gedragswetenschappers in de jeugdbescherming, sommige jeugdzorginstellingen en de Raad voor de Kinderbescherming. Maar ook als je een eigen zelfstandige praktijk hebt kun je bij ons aan de slag!