terug

06-19340492 | maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. 

Goede Vrijdag gesloten

Einde 2012. Nina Draaisma en Borre Prins besluiten een opleidingsinstituut te beginnen. In het kader van professionalisering in de jeugdzorg willen ze cursussen en trainingen aanbieden die beter aansluiten bij de actuele behoeften binnen de jeugdzorg. Op dit moment doen ze dit nog steeds, vol toewijding en plezier. De Jeugdzorgacademie is alweer 11 jaar actief.


De uitdaging

We willen ontwikkeling bevorderen en mogelijk maken, van mensen en organisaties. En zo een bijdrage leveren om te zorgen dat gedragswetenschappers en jeugdzorgprofessionals de benodigde registraties kunnen halen. Dat was - en is nog steeds - een ambitieuze uitdaging. 


Samen met de beste docenten naar succes

Bij De Jeugdzorgacademie weten we als geen ander wat er speelt. We ontwikkelen samen met de beste docenten aansluitende en hedendaagse scholing. Alles doen we met gevoel voor jeugdzorg. Groot deel van het succes is ook dat we er alles aan doen om opleidingen en het behalen van een registratie betaalbaar te houden. 


Naar een mooie toekomst

Er is veel moois gebeurd sinds de start in 2012. Maar één ding vinden we nog steeds belangrijk. Samen met onze docenten een positieve kwaliteitsbijdrage leveren - en blijven leveren - aan de jeugdzorg en maatschappij.

Bekijk de cursussen
Nina Draaisma
Nina Draaisma

Eigenaar, ontwikkelaar en docent

Nina is Kinder- en Jeugdpsycholoog en werkte als gedragswetenschapper bij verschillende jeugdzorginstellingen. Nina ontwikkelde samen met Karine Zuidgeest de NIKA training en schreef het boek: 'Kiezen tussen Kwaden', over beslissen over kinderen in problematische opvoedsituaties. Met Noelle Pameijer schreef zij het boek 'Handelingsgerichte Diagnostiek in de Jeugdzorg' (HGD). Nina is initiatiefnemer van het platform ‘De Drakentemmers’. Verder is zij verbonden aan de Universiteit Leiden. Hier werkt zij mee aan een onderzoek naar gehechtheid- en traumabehandeling na structureel huiselijk geweld. Binnen de Jeugdzorgacademie houdt Nina zich naast lesgeven vooral bezig met het (door)ontwikkelen van (nieuwe) cursussen en lesmateriaal.




Borre Prins
Borre Prins

Eigenaar

Studeerde Geschiedenis aan de UvA en behaalde daar ook een MA in de Wijsbegeerte. Jarenlang werkte hij voor verschillende overheidsorganen, zoals Bureau Jeugdzorg Middelburg. Hierna specialiseerde hij zich verder in de ethiek, vooral binnen de jeugdzorg. Samen met Nina is hij founder en eigenaar van de Jeugdzorgacademie. Zijn werkzaamheden bij de Jeugdzorgacademie zijn vooral marketing, website- en locatiebeheer en algemene zaken.


Petra Wiesnekker
Petra Wiesnekker

Administratief medewerkster

Petra heeft lange tijd gewerkt als management assistente/office manager bij diverse bedrijven. Nu is ze freelance virtueel assistent en heeft ze opdrachten bij verschillende organisaties. Haar werkzaamheden bij de Jeugdzorgacademie zijn vooral de administratieve handelingen met betrekking tot de cursussen, de financiële administratie, en allerlei hand en spandiensten.

Laatste nieuws

Drakentemmers
Drakentemmers

De Jeugdzorgacademie zet zich in voor structurele veiligheid voor elk opgroeiend kind. Gehechtheids- en traumabehandelingen zijn onvoldoende beschikbaar voor gezinnen waarin huiselijk geweld, verwaarlozing of kindermishandeling speelt. Dit, terwijl deze interventies van groot belang zijn bij het creëren van duurzame veiligheid en het herstellen van schade in gezinnen. In 2019 heeft de Jeugdzorgacademie, samen met Blijf Groep en Altra, de Drakentemmers opgericht. De ambitie is een landelijk dekkend netwerk van  behandelaren die daar werken, waar ze het meest nodig zijn.

De komende tijd gaan we gezamenlijk weer hard aan de slag met het opleiden van (aankomende) behandelaren en het versterken van de ketensamenwerking door het opleiden van professionals werkzaam in de opvang en in de veiligheidsketen op het gebied van trauma en gehechtheid. 

Lees verder >
geen STAP
In januari tijdelijk geen STAP

Kabinet slaat januaritijdvak voor STAP-budget over

Nieuwsbericht | 12-12-2022 | 15:00

Het kabinet heeft besloten om het aanvraagtijdvak voor STAP-budget van januari 2023 over te slaan. Tijd is nodig om maatregelen gericht op het terugdringen van misbruik en oneigenlijk gebruik te implementeren. Zo voorkomt het kabinet dat scholing die niet aan de voorwaarden van STAP voldoet subsidie ontvangt. Dit schrijven de ministers Van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. 

Er loopt momenteel onderzoek naar ruim 3.500 opleidingen bij ongeveer 200 opleiders. Er is tijd nodig om dit onderzoek zorgvuldig te doen, met hoor en wederhoor. Recentelijk heeft de rechtbank in een zaak rondom STAP besloten dat betalingen aan een opleider, met opleidingen die door de Toetsingskamer worden onderzocht, niet aangehouden mogen worden. Enkel het feit dat een opleiding in onderzoek is, is volgens de rechter onvoldoende reden om een opleider (nog) niet te betalen. Door deze uitspraak door te trekken naar alle opleidingen die in onderzoek zijn, ontstaat het risico dat scholing wordt gevolgd, en gesubsidieerd, die niet aan de voorwaarden van het STAP-budget voldoet. Om dit te voorkomen, wordt het januaritijdvak overgeslagen.

Ook betekent de uitspraak van de rechter dat aangehouden aanvragen voor scholing in onderzoek gewoon gevolgd kunnen worden. En dat de aangehouden subsidies uitbetaald zullen worden aan de opleider.

Minister Van Gennip: “Het STAP-budget is een populaire regeling die doet wat het moet doen, namelijk mensen aansporen om aan de slag te gaan met hun professionele ontwikkeling. Toch zien we de afgelopen periode ook serieuze verbeterpunten bij de regeling. Een daarvan is het tegengaan dat opleiders en opleidingen in het scholingsregister staan die niet voldoen aan de voorwaarden van STAP. Ik vind het belangrijk om er nu voor te zorgen dat de regeling goed staat, voordat er nieuw budget uitgekeerd wordt. Ik realiseer me goed dat mensen die in januari gebruik wilden maken van het STAP-budget hier teleurgesteld over zullen zijn. Maar op de langere termijn zie ik dit als noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de STAP-regeling goed functioneert.” 

Afgelopen november gaf het kabinet aan de STAP-regeling strenger en strakker te willen maken. Om te voorkomen dat STAP als ongepast verdienmodel wordt gebruikt, wordt het aantal toekenningen per opleiding vanaf 2023 gelimiteerd. Ook gaan keurmerken die opleiders toelaten (zoals NRTO en CEDEO) strenger controleren of hun opleidingen wel voldoen aan de eisen van STAP. Deze maatregelen worden de komende periode verder uitgewerkt en geïmplementeerd. Het voor 2023 beschikbare STAP-budget blijft gelijk en zal over vijf aanvraagtijdvakken verdeeld worden. Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op 28 februari.

Lees verder >
Gestructureerd scholingstraject K&J

De Jeugdzorgacademie biedt een gestructureerd scholingstraject aan in het kader van registratie tot K&J psycholoog NIP.

Omdat velen al wat punten hebben, kiezen wij ervoor om niet alleen de 480 punten aan te bieden, maar ook de mogelijkheid om een traject met minder punten te doen.

Dat wil zeggen, 350 punten (8750 euro), of met CGT erbij 450 punten (11350 euro). Uiteraard kunnen wij ook voorzien in de volledige 480 punten!

Zie hier meer informatie en de inschrijfpagina

Folder scholingstraject K&J psycholoog.pdf

Lees verder >