Einde 2012. Nina Draaisma en Borre Prins besluiten een opleidingsinstituut te beginnen. In het kader van professionalisering in de jeugdzorg willen ze cursussen en trainingen aanbieden die beter aansluiten bij de actuele behoeften binnen de jeugdzorg. Op dit moment doen ze dit nog steeds, vol toewijding en plezier. De Jeugdzorgacademie is alweer negen jaar actief.


De uitdaging

We willen ontwikkeling bevorderen en mogelijk maken, van mensen en organisaties. En zo een bijdrage leveren om te zorgen dat gedragswetenschappers de benodigde registraties kunnen halen. Dat was - en is nog steeds - een ambitieuze uitdaging. 


Samen met de beste docenten naar succes

Bij De Jeugdzorgacademie weten we als geen ander wat er speelt. We ontwikkelen samen met de beste docenten aansluitende en hedendaagse scholing. Alles doen we met gevoel voor jeugdzorg. Groot deel van het succes is ook dat we er alles aan doen om opleidingen en het behalen van een registratie betaalbaar te houden. 


Naar een mooie toekomst

Er is veel moois gebeurd sinds de start in 2012. Maar één ding vinden we nog steeds belangrijk. Samen met onze docenten een positieve kwaliteitsbijdrage leveren - en blijven leveren - aan de jeugdzorg en maatschappij.

Bekijk de cursussen
Nina Draaisma

Ontwikkelaar en docent

Nina is Kinder- en Jeugdpsycholoog en werkte als gedragswetenschapper bij verschillende jeugdzorginstellingen. Nina ontwikkelde samen met Karine Zuidgeest NIKA en de training en het boek: Kiezen tussen Kwaden over beslissen over kinderen in problematische opvoedsituaties. Met Noelle Pameijer ontwikkelde ze Handelingsgerichte Diagnostiek in de Jeugdzorg (HGD). Nina is initiatiefnemer van het platform ‘De Drakentemmers’. Verder is ze verbonden aan de Universiteit Leiden. Hier werkt ze mee aan een onderzoek naar gehechtheid- en traumabehandeling na structureel huiselijk geweld. Binnen de Jeugdzorg Academie houdt Nina zich naast lesgeven vooral bezig met het (door)ontwikkelen van (nieuwe) cursussen en lesmateriaal.
Borre Prins

Eigenaar/ trainer morele oordeelsvorming

Studeerde Geschiedenis aan de UvA en behaalde daar ook een MA in de Wijsbegeerte. Jarenlang werkte hij voor verschillende overheidsorganen, zoals Bureau Jeugdzorg Middelburg. Hierna specialiseerde hij zich verder in de ethiek, vooral binnen de jeugdzorg. Samen met Nina is hij founder en eigenaar van de Jeugdzorgacademie. Zijn werkzaamheden bij de Jeugdzorgacademie zijn vooral marketing, website- en locatiebeheer en algemene zaken.


Petra Wiesnekker

Administratief medewerkster

Petra heeft lange tijd gewerkt als management assistente/office manager bij diverse bedrijven. Nu is ze freelance virtueel assistent en heeft ze opdrachten bij verschillende organisaties. Haar werkzaamheden bij de Jeugdzorgacademie zijn vooral de administratieve handelingen met betrekking tot de cursussen, de financiële administratie, en allerlei hand en spandiensten.

Laatste nieuws

afbeelding
Stap regeling

Wij zijn bezig met de Stap-regeling en hopen vóór juli in het register te zijn opgenomen.

Lees verder >
Quooker

Wij hebben er voor gekozen om een Quooker in het leslokaal te plaatsen, geheel met nieuwe keuken. Zeker voor de thee-liefhebbers is dit een mooie aanwinst!

Lees verder >