terug

06-19340492 | maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur. 

Kies een startdatum voor Handelingsgerichte Diagnostiek voor Supervisoren

Prijs € 370,- incl. BTW
Duur 2 dagen
Lestijden 09:30 uur - 17:00 uur
Catering

In het leslokaal is koffie thee en wat lekkers.
In het gebouw zit, behalve op maandag en zaterdag, een cateraar voor de lunch (niet inbegrepen in de prijs). Het is niet de bedoeling dat er eigen eten meegebracht wordt in de kantine (zelfstandige horeca-gelegenheid).

Locatie De Pionier, Grebbeberglaan 15 in Utrecht (vanaf 1 mei is het in de woonwijk rond de Pionier betaald parkeren tot 11 uur)
Lesdata
17-05-2024
31-05-2024
Accreditaties

Accreditatie NIP K&J NVO OG Diagnostiek (14)
Accreditatie NIP K&J NVO OG Extra literatuur (14)

Docent(en)
Arga Kramer
Arga Kramer
Incompany aanvragen

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe data?

Houd mij op de hoogte van nieuwe cursusdata

Bij nieuwe data ontvang ik graag een mail. Stuur mij nieuwe data

Voornaam:

Achternaam:

Email:

Aanmelden voor nieuwe data

Bedankt voor uw aanmelding. Wij houden u op de hoogte van nieuwe cursusdata.

Deze cursus is gericht op supervisoren en werkbegeleiders die hun kennis over handelingsgerichte diagnostiek willen opfrissen en uitbreiden en dit willen benutten in het geven van supervisie of werkbegeleiding.

Handelingsgerichte diagnostiek, is diagnostiek met als doel om het handelen te bepalen. Je richt je op het bereiken van een gezamenlijke kijk op wat er nodig is voor dit kind, met deze ouders, met deze leerkracht en deze omgeving. Samen ga je van vraag- naar plan. De samenwerkingsrol en de expertrol wisselen elkaar af en je zet de ‘cliënt op de onderzoeksstoel’, met aandacht voor datgene wat al helpt en wat nog niet.

Aan het eind van deze twee daagse: 

  • Heb je (opfris van) kennis van de uitgangspunten en fasen van Handelingsgerichte Diagnostiek (HGD).
  • Heb je kennis waar de HGD-accenten liggen in het diagnostische proces, aan de hand van de stappen in de gevalsbeschrijving, en de verschillende formats (NVO, NIP, BAPD). 
  • Heb je een versterking van je HGD-vaardigheden om je supervisant te ondersteunen in het reflecteren op het eigen handelen vanuit het HGD gedachtengoed en de vereisten aan de gevalsbeschrijving van de verschillende beroepsverenigingen. De HGD overzichtskaart, het HGD-denkschema, de reflectiekaarten en diverse oefeningen kan je daarbij inzetten als hulpmiddelen. 

Afwisselend wordt gewerkt met presentaties en toepas-opdrachten. Cursisten wisselen kennis en ervaring uit over eigen begeleidings/supervisietrajecten en er is ruimte voor het bespreken van dilemma’s en discussie in supervisie. De cursus wordt afgesloten met een korte kennistoets, een reflectie op een eigen HGD-toepassing in een supervisietraject en het formuleren van een persoonlijke vervolgstap. Er wordt basiskennis verondersteld van het diagnostisch proces. Een basisopleiding HGD is handig, maar geen must.

Cursisten ontvangen het nieuwe boek ‘HGD, samen van vraag naar plan’ van Arga Kramer, Noelle Pameijer en Nina dat in januari 2024 bij acco uitkomt. 

De cursus is geschikt voor supervisoren van de NIP en de NVO en voor post-master NVO-OG, SKJ post master, K-J nip en GZ psychologen die werkbegeleiding of supervisie geven.